Local Hero Östersund-höstmarknad & scensamtal – Great success!

För en vecka sedan uppmärksammade vi lokal konst, mat, kultur och hållbarhet på C:nen.

Under tre dagar den 24-26 september på C:nen på Prästgatan 39 på ett Coronasäkert sätt fylldes våra lokaler med lokala matproducenter, hantverkare, entreprenörer och livekonst för en form av skördefest och lokal shopping. 

Varje dag presenterades ett specifikt tema och mellan kl 12-13 var de live scensamtal på schemat med intressanta personer på scen kopplade till just den gällande dagens tema. Scensamtalen livesändes även på VisitÖstersund facebook samt via ÖP och LT. 

Det var en eftermiddag vi medgrundare i Vågen satt och surrade över om det vore möjligt att anordna en höstmarknad trots corona pandemin. Vi ville skapa en möjlighet för småskaliga producenter att trots omständigheterna ändå kunna sälja sina produkter och göra reklam för sitt företag. Sagt och gjort, vi började se över möjligheterna i den lokal vi håller till i C:nen och vi beslöt oss för att prova och göra en alternativ marknad där vi kunde hålla koll på antalet personer i lokalen och om nödvändigt stänga dörrarna till marknaden om det skulle bli för många i lokalen.

Under planeringsstadiet mottog vi ett samtal från Destination Östersund som ville samarbeta med oss under höstmarknaden och samtidigt hålla det årliga eventet Local Heroes på C:nen, som är ett event skapat för att uppmärksamma lokala hjältar. Vi sa självklart ja och slutresultatet blev över förväntan. Under dagarna tre hölls event i C:nen med live musik, gäster och samtal kring intressanta ämnen som gastronomi och hantverk, stadsutveckling och kultur!

Sista helgen i september 24-26e var det äntligen dags för marknaden att äga rum. Vi var alla förväntansfulla och taggade på att öppna upp dörrarna, med oss hade vi ett 15 tal lokala producenter som alla bidrog till en härlig stämning med sina fantastiska produkter och destination Östersund som höll sitt local hero event under marknadsdagarna.

Härlig kaffedoft från Big Lake Coffee och ljuva samtalsämnen genomsyrade lokalen samtidigt som gästerna på marknaden strosade runt och provsmakade bland annat ostar från Tivars Gård och Saft från Björnåsens samtidigt som de tog del av kunskap från producenterna om produkterna och tillverkningsprocessen.

Vi vill ge ett extra tack till alla deltagare som gjorde marknaden och eventet så lyckat. Tack för att ni deltog under dagarna och för den fantastiska en

Jordsnäll

Lyckolabbet

Linda Svedberg

Designsbypari

Cesca Gelabert

Storsjö Strandslöjd

Och håll utkik, vi kanske kommer anordna en ytterligare coron anpassad JULMARKNAD! Get ready for coziness!