Min erfarenhet kring…. Naturliga deodoranter!

Året var 2017 och jag började intressera mig mer och mer för naturliga, ekologiska och miljövänliga produkter. Bland dessa var såklart min deodorant. Jag vände på förpackningen på min konventionella deodorant och möttes av en lång, obegriplig ingredienslista. Och det mest uppenbara problemet- plastförpackningen… Jag började experimentera och prova alla möjliga olika naturliga deodoranter, men många av dem kom fortfarande i plastförpackningar, och dessutom luktade jag alltid svett i slutet av dagen. Ibland till och med redan efter första cykelturen till jobbet. Jag har spenderat många tillfällen inne på toaletten på jobbet och tvättat mig under armarna med tvål och vatten, hittat någon gammal hudkräm som luktar lite gott och försökt dölja svettlukten med det, och sedan gått hela dagen med armarna tätt intill kroppen i förhoppning att det inte ska lukta omkring mig. Att svettas är helt naturligt, och jag menar såklart inte att det inte är tillåtet att svettas! Enligt vissa ska man inte behöva använda deodorant överhuvudtaget, enligt andra är svettlukten en form av detox som går bort efter ett tag. Kanske är detta sant, men för mig personligen är fungerande deodorant en viktig del i min hudvårdsrutin. 

Så en vacker dag snubblade jag över ett företag som heter Naturlig Deo. Jag började kolla om de bockade av mina krav på deodorant:

  • Ekologisk: ja
  • Begriplig ingredienslista: Ja
  • Naturliga ingredienser: Ja
  • Vegansk: Ja
  • Ej testad på djur: Ja
  • Plastfri förpackning: Ja
  • Fungerar: det återstår att se. 

Jag köpte mig en burk och satte den på prov. 

Klarar den första cykelturen till jobbet? Ja. 

Håller den genom arbetsdagen? Ja. 

Håller den genom träningspasset? Ja.

Efter cykelturen hem? JA! 

Jag trodde faktiskt inte att det var sant. Jag var verkligen så otroligt imponerad av denna produkt, så jag beställde genast hem flera burkar för att inte riskera att vara utan. Nu, nästan tre år senare är det fortfarande den enda deodoranten jag hittat som faktiskt fungerar och både jag och min sambo använder den varje dag. Jag har av intresse provat andra varianter under åren, men återkommer alltid till min älskade Naturlig Deo i doften grapefrukt (vilket också verkar vara våra kunders favorit). 

När det var dags att öppna Vågen rådde det inga tvivel om vilken deodorant vi skulle sälja. Vi vill endast sälja produkter vi själva testat och älskar, så Naturlig Deo har varit en självklar medlem i vårt sortiment sedan dag ett. Den finns i dofterna grapefrukt, kokos, lavendel och doftfri, och i två olika storlekar: 15ml för 95:- eller 60ml för 169:-. Den lilla burken beräknas räcka i ca 3 veckor och den stora i ca 3 månader. 

Har du hunnit prova Naturlig Deo? Vad tycker du?

/Fanny