Vågen HANGouts| Måla med mat feat. Tove Gulliksson

GRATIS!
Välkomna till Vågen HANGouts – om att göra egen målarfärg från matsvinn- och andra konstnärsmaterial du kan tillverka själv!
En tredjedel av all mat som produceras slängs i onödan. Varför inte prova att använda matsvinnet som konstnärsfärg istället?
Med sin utställning “Se små frön” som öppnar i C:nens lokaler vill Tove Gulliksson uppmärksamma det stora matsvinn som sker globalt och samtidigt ifrågasätta våra vanligaste konstnärsmaterial som ofta helt oreflekterat används trots att de innehåller farliga kemikalier, plast och lösningsmedel som har stor påverkan på både människor och miljö. Genom att till exempel använda matavfall som resurs – går det att sikta på ett klimatpositivt konstnärskap?
I utställningen ”Se små frön” utforskar Tove Gulliksson hur matsvinn från hushållet kan användas som konstnärsmaterial. Hon använder sig av naturliga färger som uppstår i matlagningen hemma, till exempel rött från de kokta rödbetorna, rosa från jordgubbarna och grönt från avkok på morotsblasten.
I samband med att Tove Gulliksson visar sin hållbara konst i våra lokaler bjuder vi in till en HANGout tillsammans med Tove som ska visa och berätta om hur hon gör sin egen färg av mat från skafferiet.
Vågen Hang Outs inte är kurser där bara en person håller i och leder aktiviteten, utan idén är att vi tillsammans skapar tillfällena och berikar varandra med de kunskaper vi har och vill dela med oss av. Tove vill gärna uppmuntra till samtal och tror att hon kommer lära sig lika mycket av deltagarna i denna HANGout som hon kan lära ut om sitt skapande.
Kom och prova att måla med mat tillsammans med oss!

BOKA DIN PLATS NU hello@vagenbutik.se