Våra kommande events

Våra tidigare events
Harness the Nature Inside - Movement, Breathing, Fermented Food and Kombucha 20201105 18.00
Harness the Nature Inside - Movement, Breathing, Fermented Food and Kombucha

A wonderful occasion to look inside our bodies and see how we can simply and powerfully take control of our health and wellbeing naturally! To explore this, please join us for a 90-minute exploration of mind and body.

Vågen HANGouts | Miljöjunta 20201022 18.00
Vågen HANGouts | Miljöjunta

Under denna kväll kommer vi tillsammans sy “kvinno-påsar” som innehåller tygbindor och tvättlappar som därefter kommer skickas ned till organisationen AFFC som delar ut i två byar i Gambia.

Vågen HANGouts | Glaskonst + Växtbaserad dryck 20201014 18.00
Vågen HANGouts | Glaskonst + Växtbaserad dryck

Under denna kväll får vi lära oss mer om glaskonst tillsammans med ingen mindre än konstnären Anna Lena Rudolfsson-Kauppi! Vi kommer också dela med oss av vårt bästa recept på växtbaserad dryck som du kan förvara i en vacker glasflaska graverad av Anna Lena.

Vågen HANGouts| Måla med mat feat. Tove Gulliksson 20201001 18.00
Vågen HANGouts| Måla med mat feat. Tove Gulliksson

GRATIS -Välkomna till Vågen HANGouts - om att göra egen målarfärg från matsvinn- och andra konstnärsmaterial du kan tillverka själv! En tredjedel av all mat som produceras slängs i onödan. Varför inte prova att använda matsvinnet som konstnärsfärg istället?

Vågen HANGouts - Fermented Drinks 20200916 18.00
Vågen HANGouts - Fermented Drinks

Vårt förra event om fermentering var väldigt uppskattat så vi kör en till! Vår medgrundare Estefanía kommer visa och berätta hur man gör hembryggd kombucha, kvass, och ginger beer, och du får med dig ett kit hem så du kan börja fermentera dessa drycker hemma.

Vågen HANGouts - DIY Zero Waste Self-care products 20200910 18.00
Vågen HANGouts - DIY Zero Waste Self-care products

Under denna kväll möts vi och delar med oss av några enkla sätt att ta hand om kropp och själ när höstmörkret känns tungt. Vi delar med oss av tre recept på enkla hemgjorda self-care produkter, samt berättar lite om andra naturliga produkter vi har i sortimentet på Vågen för att vårda huden under de kallare månaderna.

Vågen HANGouts – Dough therapy: Colombian arepas 20200903 18.00
Vågen HANGouts – Dough therapy: Colombian arepas

Estefanía, en av medgrundarna till Vågen, kommer från Colombia och är vår alldeles egna Arepa-expert! Du kommer få möjlighet att förbereda dina egna arepas som du kan ta med dig hem och tillaga hemma. Så se till att ta med din egna behållare att ta med degen hem i.

Vågen HANGouts - Skapa och sy fruktpåsar med Jordsnäll 20200820 18.00
Vågen HANGouts - Skapa och sy fruktpåsar med Jordsnäll

Vi bjuder in er för en rolig HANGout där vi tillsammans syr egna frukt och tygpåsar av spill-tyger som annars skulle ha slängts. Denna HANGout gästas vi av Jordsnäll som är ett Östersundsbaserat företag som skapar produkter av återbrukat tyg.

Plocka 20200813 18.00
Plocka

Vi från Vågen slår oss samman med Östersunds Miljöhjältar och Naturskyddsföreningen Östersund för att tillsammans med ER göra Östersund till en renare plats. Vi kombinerar nytta med nöje och anordnar därav denna skräpplockarkväll

WASTEless Music Session - SOLiDVALA & Eva Wiederstein 20200806 18.00
WASTEless Music Session - SOLiDVALA & Eva Wiederstein

Nu är det äntligen dags för vår andra music session. Denna gång gästas vi av SOLiDVALA & Eva Wiederstein! Alva Widell som är ansiktet bakom SOLiDVALA spelar akustisk gitarr och sjunger. va Wiederstein, Spelar gitarr och sjunger på både engelska och tyska!

Vågen HANGouts - Paleo food with Escapade Sweden 20200730 18.00
Vågen HANGouts - Paleo food with Escapade Sweden

Vi har bjudit in vår vän Åsa Lind Chong från Escapade Sweden att visa oss enkla tips på zero waste paleomat. Åsa kommer visa oss tre paleorecept; “pasta” av zucchini, bullet coffee och granola!

Vågen HANGouts - DIY Zero Waste Cleaning Products 20200723 18.00
Vågen HANGouts - DIY Zero Waste Cleaning Products

Juli månad är inom Zero Waste känt som “Plastic Free July”. Under denna månad tar sig människor runt om i hela världen an utmaningen att minska sin konsumtion av plast. I den andan vill vi bjuda in till denna Hang Out där vi delar med oss av några enkla tips och trix för att göra städningen hemma inte bara plastfri utan också giftfri!

Vågen HANGouts - Family edition 20200716 10.00
Vågen HANGouts - Family edition

Denna gång bjuder vi in barn och vuxna till Vågen Zero Waste Butik för kvalitetstid med varandra. Under en timme bakar vi chokladbollar tillsammans samtidigt som vi pratar om plast och skräp och vad det har för konsekvenser för vår natur.

WASTEless Music Session - Big Katz 20200702 18.00
WASTEless Music Session - Big Katz

Big Katz plays a blend of African, American, and European music flavoured by our various world-wide travels. Percussionist Joseph Vilanculos hails from Mozambique, guitarist Garrett Deming from USA, and bassist Sara Clash is a native Jämtlander.

Vågen HANGouts - Dough therapy: Bread 20200625 18.00
Vågen HANGouts - Dough therapy: Bread

Nu på torsdag 25/6 är det Dough Therapy: Bread, där du får möjlighet att göra en bröddeg som du sedan får ta med hem för att jäsa över natten. Degen är redo att bakas på morgonen efter för en smarrig fredagsfrukost.

Första stegen mot att leva Zero Waste - The Green Light Collective 20200611 18.00
Första stegen mot att leva Zero Waste - The Green Light Collective

Vi slår oss samman med Hanna Hervall från the Green Light Collective som har levt zero waste i flera år. Hon kommer dela med sig av sina bästa tips och rekommendationer på hur man kan börja leva mer hållbart.

Fermentera mera - Benny Adolfsson 20200608 18.00
Fermentera mera - Benny Adolfsson

I denna workshop gästas vi av kocken Benny Adolfsson från Republiken. Han kommer lära oss tre enkla recept så vi kan fermentera mera: traditionell surkål, kimchi och en hemlig inläggning.

Återvinner du rätt? - Östersund kommun 20200602 18.00
Återvinner du rätt? - Östersund kommun

Olika regler gäller i olika kommuner och vi har valt att bjuda in representant från Östersunds kommun för att prata om återvinning /avfallshantering specifikt för Östersund och i allmänhet.