Our story

Vågen was founded in 2020 by Fanny Näslund and Estefanía Coral, from an equal interest in zero waste as a lifestyle and the goal to create a place where people could connect, learn and meet up as a community.

Our mission

At Vågen we want to make a sustainable lifestyle more effortless and accessible to as many people as we can. We want to make it easier for you to adopt a lifestyle that puts less pressure on the environment, our fellow humans and our own minds.


Meet the team

Fanny Näslund
  • Hemstad: Östersund
  • Favoritmat: Klämmackor över öppen eld, och som snacks torkad mango.
  • Bakgrund: Kandidatexamen i miljövetenskap med inriktning entreprenörskap och hållbar utveckling.
  • Gillar att: Skapa med mat- laga mat och baka, plocka bär och träna ute, samt mysa inne med tända ljus och täcket i soffan.
  • Bästa zero waste produkt: naturlig deo och återanvändbara kaffefilter
Läs mer
Fanny Näslund

Hej!

 

Jag heter Fanny Näslund och är 26 år gammal. Jag är uppvuxen och har spenderat i princip hela mitt liv i Östersund, förutom några avstickare utomlands i jakt på äventyr, kulturellt utbyte och personlig utveckling.
Under mina utomlandsvistelser växte mitt intresse för miljön. Jag hade möjligheten att besöka otroligt vackra platser runt om i världen, men som samtidigt var några av de mest utsatta och känsliga miljöerna, både ekologiskt men också socialt. Vid en första anblick var det som en dröm, men vid en annan vinkel och en närmare titt var verkligheten annorlunda, och oundviklig.
Genom mina resor blev jag intresserad av en livsstil som innebar en mindre negativ påverkan på min omgivning. Jag började intressera mig för ett liv där jag skapade minimalt med skräp och där de pengar jag investerade genom min konsumtion ledde till positiv samhällsutveckling, inte utnyttjande av arbetskraft och vårdslös resursanvändning. Men det var lättare sagt än gjort och jag märkte snabbt att det var svårt att vara en ansvarsfull konsument. Jag anser att det ska vara lätt att göra rätt, och det är inte så vårt samhälle ser ut just nu. Det vill jag ändra på! Därför är jag så himla glad att genom Vågen kunna underlätta för andra att bli mer hållbara konsumenter och flytta över ansvaret från konsumenten till producenten och oss som återförsäljare.
2021 tog jag examen från kandidatprogrammet Ekoentreprenör för Hållbar Utveckling. Genom mina studier har jag haft möjlighet att utveckla kunskaper, inte bara inom miljökemi, ekologi, och biologi, utan även samhällsentreprenörskap, företagsekonomi, miljödriven innovation och såväl ekologisk som social hållbarhet.

Estefanía Coral Andrade
  • Hemstad: Bogota, Colombia
  • Favoritmat: BREAD + AREPAS
  • Bakgrund: Food Studies + Communication & Marketing + Master in Culture & Arts Management
  • Gillar att: Dance & Eat
  • Bästa zero waste produkt: Lotion bars
Läs mer
Estefanía Coral Andrade

Hola!

 

After having worked her way through Colombia, France, and Spain, she fell in love with Jämtland and decided to move in. Here a little about her:

“While studying for my Bachelor degree in Food Studies in Bogotá, I developed a particular interest in how gastronomy can be used as a powerful tool for social change and sustainable development. During and after my studies I had the pleasure of working with Leonor Espinosa, chef and founder of FUNLEO a non profit organisation. After working with FUNLEO for more than 2 years in projects related to urban agriculture, regional development, and the design of cookbooks to preserve the cultural and culinary heritage, I decided to move to Montpellier, France to expand my knowledge of French and to completed an online-distance program on Quality and Social Responsibility in Agriculture.
During this time, I had the opportunity to analyse and rediscover the importance of marketing and communication to promote and raise awareness about new solutions; not only to grow small and medium businesses within gastronomy and agriculture, but also to improve our society on any level I can. Knowing this, I decided to complete a Masters Degree in Culture and Arts Management at the International University of Catalonia in Barcelona.
Later on, I got the opportunity to work for the International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) a non-profit institute that relies on the expertise of a worldwide network of experts and works in partnership with specialised intergovernmental organisations. During this period, I also had the opportunity of working with Ferra Adrià and the team of elBulli Lab, where I was tasked with the mission to develop research on Digital Marketing and Communication within the food industry in order to improve and grow small to medium sized businesses.
Currently, I also have a company named Pluma Collective – Our mission? Digital marketing and communication available and affordable for everyone.

I believe that this region has so much potential and can be a strong role model for other places, like Colombia.

Achievements

Read more about us!

Butik Vågen vinner Änglamarkspriset 2020: Coop

"Änglamarksprisets jury har röstat fram Butik Vågen till vinnare av Änglamarkspriset 2020. De tre miljövetenskapstudenterna visar att det går att kombinera en affärsidé med ett viktigt samhällsengagemang!" Read more

Vågen vill sprida zero waste i Sverige: Cradlenet

"I maj 2020 slog zero waste-butiken Vågen i Östersund upp dörrarna. Här vill grundarna Fanny Näslund, Estefanía Coral Andrade och Johanna Björkman erbjuda sina kunder en lugn, lärorik och personlig shoppingupplevelse som genererar minimalt med avfall. Målet är att sprida konceptet i hela Sverige." Read more

En ljus start för Östersunds enda zero waste-butik: OP

”Det kommer in nya kunder varje dag” Read more

Förpackningsfritt i Östersund: Friköpenskap

"Vågen vågar satsa helhjärtat på lösvikt Östersund har fått sin första zero waste-butik. Fanny Näslund, Johanna Björkman och Estefania Coral Andrade tröttnade på alla förpackningar och öppnade i maj den förpackningsfria butiken Vågen i gallerian C:nen." Read more

Öppnar förpackningsfri affär i Östersund: OP